Waarom investeren in Spaans vastgoed nu een goed idee is

woensdag 22 juni 2022

Je ontbijt ’s ochtends in België en geniet na de middag in Spanje van de siësta als je het vliegtuig neemt. En in tegenstelling tot Griekeland of Turkije blijft rijden toch altijd een alternatief dat je geen week vakantie kost. Hoewel je in een ander land en een andere sfeer terechtkomt, voelt Spanje bovendien aan als bekend terrein.

Bovenstaande alinea volstaat eigenlijk als antwoord op de vraag waarom je meteen zou investeren in Spaans vastgoed. De zin om meteen aan de siësta te beginnen, neemt het bijna over maar er is meer: investeren in vastgoed blijft altijd en overal een goede keuze. Zonder twijfel. De Belgische markt is volgens sommige bronnen stilaan oververhit en dan is uitkijken en eventueel uitwijken naar een alternatief geen slecht idee.

Waarom zou je in Spanje het nuttige niet aan het aangename koppelen?

Spaans vastgoed: rendement en emotie

Investeren in Spaans vastgoed dient immers een dubbel doel: rationeel en emotioneel. Vastgoed is een goede investering maar wanneer datzelfde vastgoed ook nog eens met 300 zonzekere dagen komt, spreken we toch van een andere beleving dan bij een studio om de hoek in België. Een eigen stek, op een plaats die synoniem is met vakantie, met zon en zee, met ontspanning … Onzeker versus zonzeker, het zit soms in kleine zaken.

Zeker post-corona kan een eigen vakantieoord een geruststelling zijn en wat je zelf niet gebruikt, levert in vakantieverhuur een pak kortetermijnrendement op. ‘Win-Win’ klinkt in het Spaans als ‘todos ganan’. Je beschikt over een uitvalsbasis voor topvakanties én je zet daar een mooi rendement tegenover.

Stabiele Spaanse vastgoedmarkten

De vastgoedmarkten aan de Costa Blanca, Costa Calida en Costa del Sol zijn stabiele zekerheden. De voorliefde voor dit stukje Spanje door Europeanen die meer noordelijk geboren zijn, is niet nieuw. In de jaren 1960 kwam hier al veel volk de voeten in de zee steken en dat levert een veerkrachtige, gezonde situatie op. Mét toekomstperspectief.

De Spaanse vastgoedbubbel die vijftien jaar terug barstte? Ondertussen is veel veranderd: er wordt slimmer gebouwd, in fases, en met meer ingebouwde veiligheden. Aan de Spaanse Costa’s is het nieuwbouwaanbod groot. Dat betekent ook dat een pand hier up-to-date is, instapklaar en in uitstekende staat. Zeker als we het langetermijnplaatje bekijken, is er bovendien nog marge.

Misschien is de vraag dus niet of investeren in Spaans vastgoed een goed idee is, dan wel of je het wil riskeren om nog heel lang te wachten?

Spanje is bereikbaar

Spanje is en blijft een bereikbaar en een bereisbaar land. Een Europees land ook, met al het comfort dat daarbij hoort. Afstand is meer dan ooit relatief geworden en heel wat mensen ontdekten recent dat vanop afstand werken een blijver is. Helemaal als het thuiskantoor een fantastisch zicht biedt op de Middellandse Zee. Enkele jaren terug leek het een utopie, vorig jaar werd het een optie en vandaag klinkt het zowaar aantrekkelijk en mogelijk. Enkele dagen ‘op en af’ kan perfect, of je overbrugt er meteen de hele winter. Belangrijk: je kiest zelf. En daarover gaat het. Vastgoed in Spanje betekent mogelijkheden scheppen en zelf bepalen hoe je die wenst in te vullen.

De conclusie is even helder als een glas Spaanse wijn: investeren in Spaans vastgoed is niet alleen een goed idee, het is vandaag gewoon een van de betere opties die voorhanden zijn. En je krijgt er behalve financieel rendement ook een ontspannen vakantiegevoel door.

Helemaal als Mi Costa je bijstaat in de zoektocht naar het ideale pand.

Lees ook:

Waarom investeren in Spaans vastgoed nu een goed idee is

Je ontbijt ’s ochtends in België en geniet na de middag in Spanje van de siësta als je het vliegtuig neemt. En in tegenstelling tot Griekeland of…

Lees meer

Kust of costa, het dilemma dat er geen is

Hard gewerkt, een beetje spaargeld en tijd om te genieten? Het is je gegund, en dan komt een tweede eigen stek vroeg of laat op de radar. Alleen…

Lees meer

Vind uw droompand!

Vertel ons wie u bent en wij stellen binnen de 48 uur drie panden aan u voor. Vastgoed dat past. 

Rustig Levensgenieter Sportief
Zee-Zeezicht Binnenland Bergen
Vakantie Opbrengst Residentie
Klimaat Cultuur Prijs
Najaar Voorjaar Zomer