Costa Blanca: veelzijdig vastgoed

De 74 witte zandstranden waren voor de eerste vakantiegangers die hierheen vlogen zo zichtbaar dat deze Spaanse oostkust de Costa Blanca – witte kust – genoemd werd. Al zou het ook aan de zeer talrijke aanwezigheid van amandelbomen en -bloesems liggen.

Alicante, Benidorm en fietsparadijs Calpe zijn de bekendste plaatsen langs de Costa Blanca, waar de gemiddelde jaartemperatuur net onder de 20 graden blijft. Mag het verwonderen dat menig Noord- en West-Europeaan hier graag komt overwinteren? Er valt dan ook heel wat te beleven. Behalve de voor de hand liggende dagen in de zon op het strand, hoeft hier net ver gezocht te worden naar een bergachtig alternatief. Enkele kilometers het binnenland in en de weg leidt vanzelf omhoog. De bomen die u ziet zijn amandelbomen, steeneiken, dennen en palmen, olijf- en citroenbomen.

Meer dan Benidorm

Vakantie aan de Costa Blanca is wat het dichtst in de buurt komt van alles waar u aan denkt bij ‘vakantie in Spanje’. Ontspanning, natuur, cultuur en entertainment wisselen elkaar af en nee, ‘toeristisch’ is hier geen vies woord. De vissersdorpen en pittoreske plaatjes van vroeger zijn er nog steeds, en ze zijn klaar om u te ontvangen. De hoogbouw die van Benidorm een plek voor massatoerisme maakt, is niet overal toegepast. Integendeel. Plaatsen als Moraira, Dénia en Villajoyosa zijn drie van de minstens tien kustdorpen die rustiger en authentieker gebleven zijn.

De Costa Blanca is een tweede thuis voor heel wat niet-Spaanssprekende trekvogels en overwinteraars. De bereikbaarheid, een heerlijk klimaat en de alomtegenwoordige faciliteiten, samen met het feit dat hier het jaar rond gewoond, geleefd en verbleven wordt, maakt van de Costa Blanca de place to be voor wie op zoek is naar een eigen stek in Spanje.

Vastgoed aan de Costa Blanca

Het bergachtige binnenland en de witte stranden, ze zijn altijd dichtbij. Vastgoed is hier dus vaak een kwestie van ‘niet kiezen’. Toeristen, een Spaanse sfeer, alle mogelijkheden en temperaturen waarvan u thuis alleen kan dromen, de Costa Blanca heeft eindeloos veel troeven en dat geldt net zo goed voor de fantastische vastgoedprojecten die we hier aan de man of vrouw brengen.

Of het nu om een tweede verblijf gaat, een overwinterplek, een investering of een combinatie van al die zaken: Spaans vastgoed aan de Costa Blanca is uitstekend idee. Zeker als u tijdens het hele traject begeleid wordt door Mi Costa.

Vind uw droompand!

Vertel ons wie u bent en wij stellen binnen de 48 uur drie panden aan u voor. Vastgoed dat past. 

Rustig Levensgenieter Sportief
Zee-Zeezicht Binnenland Bergen
Vakantie Opbrengst Residentie
Klimaat Cultuur Prijs
Najaar Voorjaar Zomer